Xarxa SET de ciutats del Sud d’Europa front la Turistització: presentació en roda de premsa el 26/4 a Sant Antoni

turismo Barcelona

assembleabarris: A diferents ciutats i regions del sud d’Europa estem veient i vivint moviments de denúncia, mobilització i resistència davant els processos de turistització que s’hi estan produint. entitats i col·lectius d’algunes d’elles (Venezia, València, Sevilla, Pamplona, Palma, Lisboa, Málaga, Malta, Madrid, Girona, Canarias, Donostia / San Sebastián, Camp de Tarragona, Barcelona) hem anat trobant-nos en diferents esdeveniments des de fa al menys un any i mig, amb la finalitat de compartir i intercanviar experiències i coneixements.

Fruit d’aquestes trobades i comunicacions, hem entès la necessitat de teixir una xarxa de ciutats i regions afectades per la turistització, de territoris que s’alcen contra aquests processos. El primer pas ha sigut doncs la confecció d’aquest manifest fundacional, que al llarg d’aquesta setmana es presenta als diversos indrets esmentats.

És coneguda la postura de l’ABTS, radicalment oposada a l’actual model de ciutat, econòmic i turístic. De la mateixa manera que fa gairebé 3 anys l’assemblea va néixer per enfrontar no ja a nivell de barri sinó de ciutat una indústria global, ara tornem a enxarxar-nos a dins l’àmbit Sud d’Europa amb la mateixa fi.

Les diferents ciutats membres de la xarxa SET van fent presentacions locals a partir d’aquesta setmana. Les primeres tindran lloc a Venezia i Donostia avui mateix, dimarts 24/4, Palma ho farà demà dimecres 25, i a Barcelona presentarem la iniciativa en roda de premsa aquest dijous 26/4 a les 11:00 a l’Espai Veïnal Calàbria 66. Hi esteu totes convidades.

Hem escollit el barri de Sant Antoni per ser actualment un dels exemples més paradigmàtics de turistització i gentrificació. Per posar només un petit exemple, recordem que d’aquí menys d’un mes reobre el mercat de Sant Antoni, tancat durant molts anys. En canvi, allò que havia de ser una bona notícia per a les veïnes és percebut amb recel posat que, sota la creixent pressió turística que està patint el barri, aquesta millora es veu com una autèntica amenaça en forma de potencial icona turística i, en el pitjor dels casos, una Boqueria II.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .